Go Norsk Friluftsliv to main content
26. juli 2024

Fra Sognefjellet og ned vakre Utladalen

Meld deg på
Icon Tid
Icon Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening

Bli med på en av de vakreste fjellturene i landet. Turen tar deg fra høyfjellet og Sognefjellshytta ned flotte Vetle Utladalen til Skogadalsbøen, gjennom vakre Utladalen og forbi Vettisfossen, Nord-Europas høyeste uregulerte foss med et fritt fall på 275 meter. Vi ender til slutt opp på Hjelle ved Øvre Årdal, hvor vi fraktes tilbake til start. 

Lørdag 27. juli: Sognefjellshytta - Skogadalsbøen 

Avstand: ca 14 km.  

Etter en god frokost på Sognefjellshytta går vi på fin sti i relativt lettgått terreng nedover Vetle Utladalen og til Skogadalsbøen. På veien ser vi opp på Fannaråken og Hurrungane på vestsiden og Smørstabbtindan mot øst. Skogadalsbøen ligger vakkert til i Utladalen ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken. Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Vi blir servert 3-retters middag før en god natts søvn. Å overnatte her er en opplevelse i seg selv. 

Søndag 28. juli: Skogadalsbøen – Hjelle 

Avstand: ca 19 km. 

Denne dagen er lengre og mer krevende i et variert terreng, men en utrolig vakker etappe. Her kan du vente deg nydelig utsikt mot Hurrungane og utover frodige Utladalen og spektakulære Vettisfossen. Fra Vettisfossen går det 300 meter bratt ned mot Vetti gard før vi går de siste 5.5 kilometerne på grusvei til Hjelle. Derfra tar vi taxi tilbake til Sognefjellshytta. 

Utstyr: Det anbefales å følge DNTs pakkeliste for fjelltur. Ta kontakt med turleder dersom du har spørsmål.

Frammøte: Fredag 26. juli klokken 20.00 på Sognefjellshytta. Vi oppfordrer til samkjøring. HHT bruker veiledende 3,50,- pr. km som fordeles inkludert sjåfør. Det fins også bussforbindelser via Lom.

Påmeldingsstart: 8. januar kl. 10.00. Dersom det blir fulltegnet, kan man sette seg på venteliste. HHT vil administrere ventelista, og man vil få beskjed på e-post dersom det åpner seg en plass.

Påmeldingsfrist: 11. juli

Viktig informasjon om vilkår: les dette før du melder deg på.

Deltageravgift: DNT-medlem kr. 2800,- og ikke-medlem kr. 3300,-. Dette inkluderer overnatting på 3/4-mannsrom med frokost på Sognefjellshytta og fullpensjon på Skogadalsbøen. Transport Hjelle-Sognefjellshytta er også inkludert. Du må selv sørge for eventuell mat fredag kveld og niste lørdag. Det er oppredde senger på Sognefjellshytta, men på Skogadalsbøen må du ha med lakenpose eller leie sengetøy. 

BLI DNT-MEDLEM HER.

Maks antall deltagere: 15 (minimum 8 for at turen skal bli gjennomført).

Turledere: Laila Kanten, tlf. 975 45 353 og Kari Austlid, tlf. 975 71 273 

Turkatalog2024

Icon Oppmøtested