Go Norsk Friluftsliv to main content
23. aug. 2024

Jentetur til Haukeliseter Fjellstove

Meld deg på
Icon Tid
Icon Arrangør
Sauda Turlag

Årets jentetur går til flotte Haukeliseter Fjellstove og inkluderer to overnattinger, flotte turer og treretters middager. Jenteturene til Sauda Turlag er for mange et høydepunkt og turen blir fort fullbooket. 

Om turen: Vi møtes ved varden/Saudahallen fredag kl 16.00 og kjører sammen til Haukeliseter i private biler. Etter innsjekk på 4-mannsrom med ferdig oppredde senger blir det smakfull treretters middag og sosialt samvær ca kl. 19.00.

Program lørdag: På morgenen nyter vi en god frokost og smører niste mens vi titter bort på dagens turmål, nemlig Kisteenden/Kista (1302 m.o.h.). Turen er ca. 12.9 km (623 høydemeter) og er en av de mest besøkte toppene med Haukeliseter som utgangspunkt. Dette er en middels krevende tur. For mer info, se link lenger nede. På kvelden nyter vi en nok en treretters middag og sosialt lag. Om du ønsker å pynte deg litt er det hyggelig. 

Program søndag: Vi spiser frokost og smører niste før utsjekk. Denne dagen går turen til Nupsredet. Dette er en forholdsvis lettgått tur på 10,5 km,  med middels kupert terreng og moderat stigning hele veien. Retur Sauda etterpå.

Husk varme klær (ull, lue, hansker osv.), det kan være kaldt på fjellet, håndklær og evt. termos om du ønsker å ta med kaffe eller te til nisten. Haukeliseter Fjellstove har også en badestamp som vi kan benytte.

Gradering: Middels

Turledere: Irene Viland (mob: 974 05 890) og Anne Løland (mob: 974 82 792)

Pris: kr 2649,- for medlem (dekker overnatting, måltider som beskrevet og turene).
Pris: kr 3135,- for ikke-medlemmer (dekker overnatting, måltider som beskrevet og turene). 

Påmelding er bindende. Ved avbestilling mindre enn 10 dager før må hele prisen betales. Prisen betales direkte til Haukeliseter Fjellstove ved utsjekk (evt. til Sauda Turlag ved avbestilling mindre enn 10 dager før).  

Turbeskrivelse Kisteenden

Turbeskrivelse Nupsredet

Felles kjøring: Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle. 

Hund på tur: På overnattingsturer gjelder egne regler, kontakt turleder.

Pakkeliste: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Her finner du pakketips fra DNT.

Deltakers ansvar: Deltaker plikter å lese turbeskrivelsen grundig og vurdere om hun/han har fysisk og psykisk forutsetning for å gjennomføre aktiviteten. Du må være i god nok form til å bære din egen sekk med mat og drikke og ekstra klær i mange timer, samt forsere mange høydemeter

Vilkår for deltakelse på fellesturer: DNTs generelle vilkår omhandler turdeltakers ansvar og gjelder ved deltagelse på våre turer, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Utstyr og kart: Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke Intersport Sauda og Nuten Sport. 

Medlemskap i DNT: På enkelte turer kan det være et tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Trykk her for å bli medlem i DNT!

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Sauda Turlag? Følg oss gjerne på Facebook!

Icon Oppmøtested