Go Norsk Friluftsliv to main content
08. aug. 2024

Lusaheia og Grasdalen

Meld deg på
IconSted
Sandnes
Sandnes
Icon Tid
Icon Arrangør
Stavanger Turistforening

Bli med til Nilsebu, Eidavatn og Grasdalen, med en kulinarisk avslutning i Lysebotn søndag kveld. Vi tar båten tilbake til Lauvvik mandag morgen.

Torsdag:
Vi kjører i private biler til Lauvvik, og tar båten som går 13.55 til Lysebotn. Videre får vi buss til Kleggjadalen. Derfra går ruten i østlig retning innover den frodige Kleggjadalen. Videre nordover og forbi Heiavatnet. Stien fortsettere bratt oppover svabergene til Heiaskaret, før den svinger seg nedover grasbakker til Gråfolåna og Nilsebuhytta. Elva krysses på helårsbro like før ankomst til hytta. Vi installerer oss i den flitte nyrestaurerte hytta og lager et velsmakende måltid. Drøyt 6 kilometer, og 3,5 timers gange.


Fredag
Etter frokost og utvask setter vi kursen mot Lusaheia. Storåna vades vanligvis lett. Videre bærer det gjennom den frodige og idylliske Storådalen før stien går bratt opp forbi Grønahola. Herfra krongler løypa seg fram forbi utallige små og store vatn og flyttblokker. Rett før hytta passeres stidelet til Storsteinen. 13 kilometer, og med pauser bruker vi kanskje 7 timer.


Lørdag:
Fra hytta går ruten i nordlig retning før den svinger vestover og går gjennom høyfjellslandskap med et utall større og mindre vatn. Løypa fortsetter forbi fyllittområder og bratte skråninger med forvitret fjell fram til Austra Skute. Så bærer det bratt ned Gamlestølsvatnet og til stidelet til Funningsland. Ruten følger kraftlinjene gjennom Grasdalen og fram til hytta. 13 kilometer, om lag 7 timer.


Søndag:
Fra hytta i Grasdalen krysser vi elveleiet i bunnen av dalen og går bratt oppover Brokadalen. Videre i kupert og variert terreng til du kommer ned i Storhillerdalen, der en rød hytt ligger godt plassert, Den ble brukt som boplass så langt tilbake som for 9 000 år siden. Videre mot helårsbo på vestsiden av Storhillervatnet, og sørover til Nilsebudammen. 14 kilometer, 7-8 timer. Vi får buss ned til Lysefjorden turisthytte, innlosjerer oss, og møtes til herlig tre-retters middag i 19-tiden. 


Mandag:
Vi spiser frokost, og tar båten tilbake til Lauvvik kl. 09.25 - ankomst 12.05.


Turledere
Håvard Hansen (971 58 762) og Guro Waksvik (979 84 811) 


Planleggingsmøte:
Tirsdag 6. august klokken 17.00 i Tursenteret


Transportmiddel:
Vi samkjører i private biler og vippser sjåfør. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. Hvem sine biler vi bruker blir avtalt på planleggingsmøte. 


Hva dekker prisen:
Turledelse, båt, buss, overnatting og felles middag. 


Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Pakk i stor sekk og ta med vanlig turutstyr, hodelykt (med nye batterier), termos, tørrmat for frokost og lunsj (matpakke) lørdag og søndag, sengetøy (eller lakenpose/tynn sovepose) og godt fottøy (fjellstøvler, ikke joggesko). Se ellers DNTs pakkeliste for sommerturer i fjellet. Utsyr kan lånes for en rimelig penge på www.frilager.no  


Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Badetøy og håndkle. Det det dere ellers måtte ønske å drikke til/etter middagen på lørdag.


Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.


Generell informasjon.
Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med kontaktperson i administrasjonen, Torkel@stf.no


Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

Bli medlem i DNT!


UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Icon Oppmøtested