Go Norsk Friluftsliv to main content
11. aug. 2024

Norge på tvers - langs 63 grader nord

Meld deg på
IconSted
Tydal
Tydal
Icon Tid
Icon Arrangør
Trondhjems Turistforening

Velkommen til Norge på tvers langs 63 grader nord. I løpet av turen skal vi gå fra Stjørdalen (Hegra) i ves til svenskegrensa i øst. Turen går over 7 dager og vi skal gå til sammen over 120 km etter turistforeningens stier. 
En tur i storslagne Sylane med utsikt til de majestetiske fjellene i Sylmassivet. En krevende tur hvor du må være i god form og like å gå lange dagsetapper. 


Om turen:
Turen går langs den offisielle "Norge på Tvers" - ruten, langs 63 grader nord. Her følger vi turistforeningens merkede ruter og overnatter på de betjente hyttene Schulzhytta, Storerikvollen og Nedalshytta, og de selvbetjente hyttene Kvitfjellhytta, Prestøyhytta og Ramsjøhytta. Turen går i slakt terreng, noe myr som er delvis kloppet. Lange dagsetapper som krever at du er i god form. 


Program
Søndag 11. august Hegra festning - Kvitfjellhytta ca 23 km.
Vi tar tog fra Trondheim S - Stjørdal i 07.00 tiden og taxi til Hegra festning hvor turen starter. 
2 km på skogsvei fra Hegra og til Flaksjøen, derfra er stien delvis klopplagt fram mot Kvitfjellhytta, selvbetjent hytte. 
Her lager vi felles middag fra matlageret og blir kjent som gruppe. 


Mandag 12. august Kvitfjellhytta - Prestøyhytta ca 13 km.
Etter frokost og utsjekk er vi klare for å utforske Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. En vakker del av turen med frodig natur. Dette er den korteste dagsetappen. Prestøyhytta er også selvbetjent. Vi sjekker inn og lager felles middag fra matlager. Frokost og lunsj hentes også matlageret. (Gjerne bring med eget brød for de to første dagene).


Tirsdag 13. august Prestøyhytta - Schulzhytta ca 18 km. 
Vi går forbi mange kulturminner og har flott utsikt både til Roltdalen og Fongenmassivet. Her venter vår første og etterlengtet dusj på etappen. Schulzhytta er en betjent hytte med fullpensjon. Det betyr at vi får servert middag når vi ankommer hytta og frokost dagen etter. I tillegg kan vi smøre med oss en god matpakke før turen går videre. 


Onsdag 14. august Schulzhytta - Ramsjøhytta 16 km

Denne dagen går vi gjennom gran- og furuskog, over i bjørkeskog. Denne dagen har stigning i starten, før vi kommer opp i slakt fjellterreng over og gjennom Ramskaret. Slakt ned mot den nye flotte Ramsjøhytta, selvbetjent hytte. 
Middag, frokost og lunsj fra matlager. 

Torsdag 15. august Ramsjøhytta - Storerikvollen ca 18 km.

På dag 5 går vi i variert og åpent fjellskogterreng hele veien. De siste 5 km inn mot Storerikvollen går vi i General Armfeldt sine fotspor. Stoerikvollen er en betjent hytte med fullpensjon. Vi kan glede oss til å få servert middag 


Fredag 16. august Storerikvollen - Nedalshytta ca 24 km.
Etter en deilig frokost på Storerikvollen går vi til neste betjente hytte på ruta vår, Nedalshytta. Vi får fin utsikt over Sylmassivet, Nesjøen og Essandsjøen. Turens lengste og kanskje vakreste etappe? Litt stigning, lettgått terreng. Nedalshytta venter med dusj og god mat. 


Lørdag 17. august Nedalshytta - Svenskegrensa - Stugudal ca 23 km.
Dette er turens siste dag. Vi går de siste kilometerne til grensa og avslutter turen med å gå gjennom den mektige "porten" Skardøra i Skardalsfjellmassivet. Totalt turlengde den siste dagen er på 23 km. Turen avsluttes i Stugudal og felles transport tilbake til Trondheim kl 19.00 (forventet ankomst Trondheim ca 21.00)


Utstyrsliste: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer.


Kart: 1:50 000 Norge på tvers


Pris: 
Medlem DNT kr 8200,-
Ikke mdl DNT kr 11000,- Bli medlem her

Turpakken inkluderer: Fullpensjon på betjente hytter. Opphold og mat på selvbetjent hytte Transport.


Maks antall deltakere: 12

Gratdering av turen: KREVENDE
Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjon som oppgis i turbeskrivelsen. Les mer her


Krav til deltaker:
Dette er en krevende tur med lange dagsetapper. Terrenget er variert med både myrpartier og steinete stier. Du må være i god fysisk form, beherske lange og krevende dagsetapper. Samt ha erfaring med å gå i fjellet fra før. Du må kunne være egen sekk på 10-12 kg. 


Dette er en fellestur med turledelse. Det innebærer at turlederne kan ta avgjørelser og endringer i forhold til oppsatt turplan. Det forventes også at du bidrar til gruppas beste og deltar aktivt i å skape en god tur både for deg selv og andre. Du må ha utstyr etter utstyrsliste for sommertur, se under utstyrsliste. Og ha stødige fjellsko som går over ankelen. Disse bær være inngått før turen. 


Turledelse:

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turldederkurs og har mye fjellerfaring. De er kjent i terrenget og har gått turen før. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og kunnskap med deg som deltaker. 

TTfellestur

Icon Oppmøtested