Go Norsk Friluftsliv to main content
05. juni 2024

Onsdagspadling - 8

Meld deg på
Icon Tid
Kl. 18.30 - 21.00
Icon Arrangør
Gyldenløve Kajakklubb

Om turen med Gyldenløve Kajakklubb

Reisemålet for turen oppdateres fredag i uken før den gjennomføres, slik at turlederne kan velge en rute som plasser til værforholdene. Turene vil kunne starte ved Sjøboden ved Gyldenløve Brygge og følge ruter i Padleleden i Drammenselva og fjorden. Alternativt kan turene bli lagt til indre Oslofjord, eksempelvis med startpunkt ved Holmen eller Sætre i Asker.

Praktisk informasjon

Gyldenløve Kajakklubb er en del av DNT Drammen og Omegn.

Om DNT Drammen og Omegn og Gyldenløve Kajakklubb

Når du er På tur med Gyldenløve Kajakklubb

De 33 Rutene i Padleleden i Drammenselva og fjorden

Ferdigheter

Deltakerne på turen må ha våttkort og være 16 år eller eldre. Vi padler i normalt turtempo ca. 6 kilometer pr. time. Den enkelte må selv vurdere egne ferdigheter, padleteknikk, styrke og kondisjon, i forhold til det som skal til for å kunne delta på turen.

Turen har gradering Enkel: 1 og 2 stjerner (* / **)

Farvann - Padling i svært skjermet og skjermet farvann. Grunnleggende kunnskap i å kunne tolke vær, vind, strøm og annen båttrafikk. Ferdighetsnivå tilsvarende grunnkurs hav. For turer på Drammenselva fordres introduksjonskurs og kunnskap om kameratredning.

Forhold - Flau til svak vind 0,3–3,3 m/s, sterkere vind i perioder. Bølgehøyde 0,1–0,5 m. Ryddige strømforhold. Normalt ikke over 3 knop.

Felles for alle turene er at de tilpasses de rådende værforholdene og at ruta vil kunne bli lagt om, og turen utsatt eller avlyst.

Om utstyr og bekledning

Vanntemperaturen i april og mai vil være lav, i Drammenselva under 10 grader på grunn av smeltevann, og bruk av tørrdrakt eller våtdrakt er nødvendig for å delta på denne turen.

Deltakerne må selv sørge for kajakk og nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk med åre, spruttrekk og vest av klubben. Kle deg etter årstiden og vanntemperaturen, i tørrdrakt eller våtdrakt når forholdene tilsier det. Ta alltid med varme klær i en vanntett pakkpose, litt mat og varm drikke og hodelykt når det er påkrevet.

God tur på vannet!

Icon Oppmøtested