Go Norsk Friluftsliv to main content
05. juni 2024

Onsdagspadling - 8

Meld deg på
Icon Tid
Kl. 18.30 - 21.00
Icon Arrangør
Gyldenløve Kajakklubb

Om turen med Gyldenløve Kajakklubb

Turen denne kvelden går til Sandebukta. Turleder Karianne Mørch, som er lokalkjent i området, og Vidar Rolfsrud, tar deltakerne med på en oppdagelsesferd til de indre delene av bukta. Vi følger leden for småbåter og tar en sving opp Sandelva. Her er det gode muligheter til å møte bever. Det blir en pause ved det flotte friområdet ved Kverntangen. Ta gjerne med litt mat, nøtter, sjokolade og drikke.

Målsettingen er at alle skal være på vannet 1830. Sjøboden åpner klokken 1715.

Parkering og transport

Fremmøte ved gården til Karianne i Sande. Adresse: Holmsåsveien 17, Holm Brygge.

Transport med egne biler, avtal gjerne samkjøring fra Sjøboden på Gyldenløve Brygge. 

Turleder

Karianne Mørch og Vidar Rolfsrud

Praktisk informasjon

Gyldenløve Kajakklubb er en del av DNT Drammen og Omegn.

Om DNT Drammen og Omegn og Gyldenløve Kajakklubb

Når du er På tur med Gyldenløve Kajakklubb

Ferdigheter

Deltakerne på turen må ha våttkort og være 16 år eller eldre. Vi padler i normalt turtempo ca. 6 kilometer pr. time. Den enkelte må selv vurdere egne ferdigheter, padleteknikk, styrke og kondisjon, i forhold til det som skal til for å kunne delta på turen.

Turen har gradering Enkel: 1 og 2 stjerner (* / **)

Farvann -  Padling i svært skjermet og skjermet farvann. Grunnleggende kunnskap i å kunne tolke vær, vind, strøm og annen båttrafikk. Ferdighetsnivå tilsvarende grunnkurs hav. 

Forhold - Flau til svak vind 0,3–3,3 m/s, sterkere vind i perioder. Bølgehøyde 0,1–0,5 m. Ryddige strømforhold. Normalt ikke over 3 knop.

Felles for alle turene er at de tilpasses de rådende værforholdene og at ruta vil kunne bli lagt om, og turen utsatt eller avlyst.

Om utstyr og bekledning

Deltakerne må selv sørge for kajakk og nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk med åre, spruttrekk og vest av klubben. Kle deg etter årstiden og vanntemperaturen, i tørrdrakt eller våtdrakt når forholdene tilsier det. Ta alltid med varme klær i en vanntett pakkpose, litt mat og varm drikke og hodelykt når det er påkrevet.

God tur på vannet!

Icon Oppmøtested