Go Norsk Friluftsliv to main content
30. juni 2024

Seterliv i Iungsdalen (5-12 år)(BT24)

Meld deg på
Icon Tid
30. juni 2024
Kl. 11.45 - 13.30
Icon Arrangør
DNT Oslo og Omegn

På Iungsdalshytta er det seterdrift, barnevennlig turterreng, fiskevann og mye plass å boltre seg på. Dyra er med på leken, og på denne turen vil budeia la de unge få ta del i stølslivet. Her er det duket for gode, innholdsrike dager, langt fra storbylivet. En ekte perle for barnefamilier!

For barn fra 5-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Iungsdalshytta

 • Oppmøte Ål stasjon kl. 11.45, når toget ankommer fra Oslo. Turlederne møter dere her. Ekstrabuss kl. 12.00 til Tovika. Ankomst Tovika ca. kl. 13. Bagasjetransport fra Tovika til Iungsdalshytta. Dette er inkludert i prisen. For de som ønsker det, er det mulig å ta båten inn til hytta. Persontransport bestilles direkte fra hytta og betales av hver enkelt.
 • Det er ca. 3 km til fots inn til hytta. Husk dagstursekk med litt mat og drikke samt ekstra klær. 
 • Bestyreren ønsker velkommen til seters, og vi har bli-kjent-leker og aktiviteter på tunet. 
 • Middag.
 • Kveldskos og lek.

Dag 2: Stølsliv og tur mot Iungsdalsnuten (1479 moh)

 • Vi spiser frokost og lager niste.
 • Opplevelser med dyra.
 • Etter fjøsstellet blir det topptur. Vi går mot Iungsdalsnuten (1479 moh) og ser hvor langt vi kommer. Fra toppen er det kjempefin utsikt og kanskje de største barna kommer seg helt til topps? På vei ned igjen er det godt mulig at vi finner noen snøfonner å ake på.
 • Dyra samles inn for kveldsstell, og de trenger kos.
 • Middag.
 • Koselig samling i lavvo med aktiviteter og spill.

Dag 3: Utflukt til Fødalen

 • Vi spiser frokost og lager niste.
 • Opplevelser med dyra.
 • Tur inn i Fødalen som har vakker natur og fine, åpne sletter egnet for rast og lek. Det renner ei fin elv gjennom denne dalen, og er vi heldige med været, får vi noen forfriskende bad i kulpene. Vi går så langt vi orker, kanskje kommer vi helt inn til den flotte Systrondfossen.
 • Kveldsstell og lek med dyra på tunet.
 • Middag. 
 • Utelek om været er bra.

Dag 4: Hjemreise

 • Vi spiser frokost og gjør oss klar for hjemreise. Barna leker ute på tunet med turlederne, mens de voksne pakker og rydder.
 • Felles avslutning for alle på tunet kl. 10.00.
 • Familiene går tilbake til Tovika. For de som ønsker, er det mulig å ta båten til Tovika. Persontransport bestilles på hytta og betales av hver enkelt. Bagasjetransport er inkludert i prisen og går kl. 11.00. Ekstrabuss fra Tovika til Ål stasjon kl. 13.30.

Ved eventuelt fjøsstell er det ikke plass til alle barna på en gang. De blir derfor delt i grupper og får være med budeia en morgen og en ettermiddag hver. De som ikke er i fjøset, kan stelle og leke med de andre dyra på tunet.  

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 3499,-
Voksne: Kr 5499,- 
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 750,- og voksne kr 1500,-. Bli medlem (Familiemedlemsskap: 1455 kr)
Inkludert i prisen: Overnatting, ekstrabuss, tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, seteraktiviteter, bagasjetransport og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos). Merk at ekstrabuss må betales for, selv om en velger å ikke benytte seg av det.

Dette er en pakkereise som er omfattet av lov om pakkereiser og er dekket av garantiene som gis av Reisegarantifondet.

Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Maks antall deltakere: 20 + 2 turledere.

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Enkel
Alder og ferdigheter: Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 3-4 timer på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til 5-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 3-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre familier.
Les mer om hytta: Iungsdalshytta
Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Iungsdalshytta?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Offentlig transport: Ta toget til Ål stasjon. Husk å kjøpe togbilletter, da dette ikke er inkludert i prisen. Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene. 

Med bil: Ta av fra riksvei 7 gjennom Hallingdal mellom Torpo og Ål og kjør over Leveld og Vats frem til Djup og Tovika (P). Beregn god tid. Når en tar av fra Rv 7 mot Vats, er det 4,5 mil til Tovika, hvorav de siste 2 milene er på grusvei. Bomvei koster ca. kr 70,- (kan betales med kort). Se kart for veibeskrivelse.

Fra Tovika, der gruppa møtes, er det ca. 3 km til fots til hytta. Det blir bagasjetransport med båt, men husk en liten sekk til det mest nødvendige på turen inn.

Kart

Turkart Skarveheimen - Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. 

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Lakenpose
 • Det kan være lurt å ha med et ekstra sett ytterklær og gummistøvler til fjøsstellet. 
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre. På Finn.no finnes det brukte klær, sko og utstyr som gis bort eller er til salgs. Om våren arrangerer mange korps og skoler loppemarked, hvor det også er mulig å få tak i brukte klær. 

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta.

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og førstehjelpsutstyr.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

BarnasTurlagSF2024

Icon Oppmøtested