Go Norsk Friluftsliv to main content
03. sep. 2024

Tirsdagspadling, ny i kajakk

Meld deg på
Icon Tid
Kl. 17.30 - 20.00
Icon Arrangør
DNT Oslo og Omegn

Denne turen ledes av vår lokalkjente kajakkguide. Bli med på en padletur fra Sørenga til områder i nærheten. Mulige turmål er øyene i indre Oslofjord, Operahuset, Bjørvika eller Akerselva. Akkurat hvor turen går vil bl.a. bestemmes av vær og vind. Vi padler, tar bilder og opplever det indre Oslofjord har i tilby. Kajakk, åre, vest og spruttrekk er inkludert.

Du trenger ikke å ha tatt padlekurs i forkant, men det er et krav å kunne svømme. Instruktør vil gjennomføre en kort introduksjon til kajakken og padleteknikk før turen starter.

Aldersgrense: 16 år 

Pris:
540 for DNT medlemmer
640 for ikke-medlemmer

Oppmøtested: Friluftshuset på Sørenga, Sørengkaia 124.

 

Nødvendig utstyr er:

 • Tilpass bekledning etter været. Passende antrekk kan være :
  Treningstights
  Shorts
  Ulltrøye
 • Tynn vindtett jakke
 • Buff eller noe til å dekke halsen med
  Billige solbriller
  Solkrem
  Caps
 • Drikkevann

Vi har garderober og oppbevaringsskap slik at du kan skifte i vårt kajakklokale.DNT Oslo og Omegn er medlem av Redningsselskapet. Stadig flere oppdager gleden ved padling, kiting og surfing. Med RS Aktiv kan du som utøver være trygg på at hjelpen kommer hvis det skulle oppstå en nødsituasjon. Les mer om RS Aktiv her.


Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk


Ofte stilte spørsmål:

1. Introkurs og grunnkurs, hva er forskjellen? 
For å delta på introkurs eller grunnkurs trenger du ingen tidligere erfaring eller kurs. Du kan selv velge om du vil melde deg på introkurs eller grunnkurs. Introkurs varer i tre timer mens grunnkurs varer i seksten timer fordelt på to dager. Les mer om introkurs her og grunnkurs her. Etter å ha gjennomført enten introkurs eller grunnkurs, får du våttkortet som er et kursbevis. Med våttkort kan du leie kajakk på Sørenga fra DNT Oslo og Omegn.2. Kansellering og bytting av kurs

Vi kan ikke bytte kursdato for deg. Vi kan imidlertid melde deg av kurset. Hvis du ikke kan delta må du lese  Generelle vilkår fellesturer . 3. Hva er våttkort?
Våttkort er Norges Padleforbund sitt kursbevis innen padling. Både introkurs og grunnkurs gir deg våttkortet. Les mer om våttkort her.4. Har dere garderober og oppbevaringsskap?
Ja, vi har herre og damegarderober med dusj og låsbare skap for personlige eiendeler. Dette er nede i kajakklokalet, ikke i butikken.


5. Skal jeg lære "eskimorulla"?
Nei du skal ikke lære grønlandsrulla, som det gjerne kalles. Å rulle er en avansert teknikk som ofte krever et eget kurs. Du skal imidlertid velte i kajakken og flyte opp og ut av kajakken på introkurs og grunnkurs. Dette er en helt ufarlig og enkel øvelse som alle greier. Det er allikevel normalt å ha noe usikkerhet knyttet til denne øvelsen. Vi kan betrygge med at samtlige som prøver det garantert klarer det, vi har en 100% suksessrate på øvelsen.6. Jeg har tatt kurset men har mistet våttkortet, hva skal jeg gjøre? 
DNT kan ikke hjelpe deg med dette da det er Norges Padleforbund som utsteder våttkort. Se her for hva du skal gjøre: https://padling.no/vaattkort/har-du-mistet-vaattkortet/7. Jeg glemte igjen noe i garderoben etter kurs, hva skal jeg gjøre?

På hvert eneste kurs glemmer noen igjen ting i kajakklokalet. Du må da møte opp for å finne egne gjenstander i kajakklokalet. 

Icon Oppmøtested