Go Norsk Friluftsliv to main content
09. aug. 2024

Toppturlanghelg i Jotunheimen

Meld deg på
Icon Tid
Icon Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening

I hjertet av Jotunheimen ligger Olavsbu omkranset av mange spennende 2000-meterstopper. Toppene er litt utilgjengelige for dagsmarsjer, men med denne sjølbetjente hytta som utgangspunkt blir anmarsjene betydelig kortere. Så er du over middels interessert i toppturer vil dette være noe for deg. 

Det er værforholdene som vil bestemme hvilke topper vi skal prøve oss på, men i utgangspunktet tenker vi oss følgende: 

Fredag 9. august:  Avmarsj fra Leirvassbu kl. 10.00. Vi går til Olavsbu, og etter et godt måltid tar vi tar en tur med lette sekker til Mjølkedalstind. Toppen er å regne som nærmeste nabo til Olavsbu, det er 700 høydemeter og vi regner om lag 4 timer t/r avhengig av forholdene. 

Lørdag 10. august: Sjogholstind eller Rauddalseggje vil være fine dagsturer. Flotte topper begge to og vanskelig å si hva som er den fineste turen. Vi setter av hele dagen og har med matpakke. 

Søndag 11. august: Retur til Leirvassbu, hvor vi tar turen opp på Skarddalstind på hjemveien. 

Denne turen regner vi som krevende. Du må være i god fysisk form og være vant til å gå i ulendt terreng. Toppene er ikke klatretopper, men Sjogholstind og Rauddalseggje har noen luftige punkter nær toppunktet. Sjekk gjerne ulike beskrivelser på nettet. Det er for øvrig fin ørret i noen vann ved Leirvassbu, så fiskestang må en gjerne ta med. 

Vel møtt på tur, og har du spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt med en av turlederne! 

Utstyr: Det anbefales å følge DNTs pakkeliste for fjelltur.  Til toppturene er det et krav om fjellsko. 

Vanskelighetsgrad: Turen regnes som krevende, vesentlig grunnet at toppturene er i ulendt terreng.  

Oppmøte: Leirvassbu 09.30. Avmarsj senest 10.00. HHT oppfordrer til grønn transport. Det er mulig med buss til Leirvassbu, og om en kjører, anbefaler vi samkjøring. 

Deltageravgift: DNT-medlem kr. 1900,- / ikke-medlem kr. 2300,-. Turavgiften dekker kost og losji to netter på Olavsbu selvbetjent hytte fredag til søndag. Det kan være lurt å overnatte på eller ved Leirvassbu fra torsdag til fredag, men det er ikke en del av turen. BLI DNT-MEDLEM HER.

Påmeldingsstart: 8. januar kl. 10.00. Dersom det blir fulltegnet, kan man sette seg på venteliste. HHT vil administrere ventelista, og man vil få beskjed på e-post dersom det åpner seg en plass. 

Påmeldingsfrist 29. juli

Viktig informasjon om vilkår: les dette før du melder deg på.

Maks antall deltagere: 15 (minimum 8 for at turen skal bli gjennomført). 

Turledere: Jon Simensen, tlf. 934 66 630, Reina Jochems og Lars Ivar Ulmo, tlf. 988 70 786. 

Turkatalog2024

Icon Oppmøtested