Go Norsk Friluftsliv to main content
31. mai 2024

Via ferrata Loen og rando tur til Skålatårnet med DNT ung Bergen - AVLYST

Meld deg på
IconSted
Loen
Loen
Icon Tid
31. mai 2024
Kl. 08.00 - 20.00
Icon Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag

Bli med DNT ung Bergen på årets kuleste høydemeterhelg med alt du kan ønske deg! Himmelhøye fjellsider, panoramautsikt over Breheimen, hyttekos og knalltøff Via Ferrata i Loen!


Oppmøtested: Bergen busstasjon

Oppmøtetidspunkt: 08:00

Avreise: Vi samkjører i bil

?

Turbeskrivelse:

 

Dag1: Vi møtes på Bergen busstasjon kl.08:00 og gir ut på den 5 timers lange kjøreturen til Loen, hvor vi begynner ferden opp mot fantastiske Skålatårnet. Turen går over ca. 1800 høydemeter, hvor vi kan regne med at 800-900 av dem blir på beina. Vel fremme på hytta nyter vi flott utsikt, godt selskap og en nydelig middag. 


Dag 2: Vi har ingen hastverk med å komme oss avgårde, så vi nyter en god frokost i de flotte omgivelsene, før vi spenner på oss skiene og nyter det (forhåpentligvis) fantastiske føret på vei ned til Loen. Når vi kommer frem setter vi opp lavvoleir i Lo-Vik-Camping. Når teltene er satt opp griller vi oss en god middag og avslutter kvelden med kortspill og andre aktiviteter.


Dag 3: Vi står opp tidlig for å gjøre oss klar til dagens høydepunkt, nemlig den luftige ruten opp Via Ferrata Loen. Vi møter guiden vår kl. 10 i Loen Active sine lokaler. Turen tar totalt litt over 5 timer, hvor den første timen blir tilbragt på skogsvei opp til starten på den spektakulære Via Ferrata-en på 440 m.o.h. På 750 m.o.h. krysser vi Europas lengste Via Ferrata bro på 120 meter tvers over det 160 meter dype juvet. På 920 m.o.h. er det utgang Via Ferrata og vandring til fots opp til den spektakulære toppen Hoven på 1011 m.o.h. Den luftige veien ned til fjorden går via Loen Skylift. Vel nede returnerer vi det lånte utstyret og takker for turen :) Vi regner med å kjøre hjemover i 17 tiden og vil da være tilbake i Bergen rundt kl. 22.


OBS! Har du Via Ferrata-hansker (eller tilsvarende) eller Via Ferrata sko må du gi beskjed! De som ikke har kan leie i Loen. Husk også å ta med sovepose til overnattingen på campingen.


Mat: Deltakerne må ta med egen lunsj, mens frokost og middag blir dekket.


Hjemreise: Vi regner med å kjøre hjemover i 17 tiden og vil da være tilbake i Bergen rundt kl. 22. 


Utstyr: Se utstyrsliste for sommerfjellet. Hvis du mangler utstyr finnes det flere muligheter. Du kan låne av BUA eller BSI Friluft, du kan forhøre deg med venner og bekjente, eller du kan kontakte turlederen for hjelp. Ta kontakt og bli overrasket!


Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår


Pris: kr 2273,- for medlemmer, kr 2618,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen inkluderer overnatting i Skålabu og Lo-Vik Camping, frokost og middag, instruksjon Via Ferrata, og transport til og fra Loen.


Aktivitetskortet

På denne turen kan du benytte Aktivitetskortet til Bergen Kommune. Velg i så fall priskategorien "Aktivitetskort", og fyll inn løpenummer. Ta kontakt med torjus.nostdal@dnt.no ved behov.


Kart: Jostedalsbreen 10063. Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.


Gradering: Krevende


Turledere: Julie Myran og Tilde Torkildsen


Spørsmål? Har du spørsmål, kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10


Turkatalog2024

Icon Oppmøtested