Go Norsk Friluftsliv to main content
14. aug. 2024

Villreinens rike - Svartevatn rundt

Meld deg på
IconSted
Bykle kommune
Icon Tid
Icon Arrangør
Stavanger Turistforening

Bli med til Njardarheim, noe av det villeste som finnes i Ryfylkeheiene, Litle Aurådal, Storsteinen, Kringlevatn og Storevatn er hyttene som står for tur her.

Duge – Litle Aurådal (via Fitjaholet) 15,5km

Litle Aurådal – Storsteinen 14,2km

Storsteinen – Kringlevatn 13,1km

Kringlevatn – Storevatn 11,9km

Storevatn – Duge (via Grønaplass) 10km


Onsdag: Vi reiser grytidlig fra STF sine lokaler i Stavanger, avreise kl 06:00. Det tar ca 2,5t på turen inn til der vi setter bilene. Vi ønsker å komme oss så tidlig så mulig av gårde for å få mest mulig tid ute i fjellet. Dette er en tur hvor naturopplevelsene står i kø! Her er Ryper, rev, ørn, reinsdyr og godt fiske! Vi kommer til å bruke ekstra god tid mellom hyttene på denne turen, vi stopper, studerer og kikker på det som fjellet har å by på. Vi bruker tid på fiske og kaffedrøs for de som ønsker det. Vi parkerer bilene der hvor turen ender, en liten kilometer fra hvor dagens etappe starter i terrenget, vi følger merket sti inn mot Grautheller, hvor vi tar dagens første stans, etter dette så fortsetter turen inn i fjellet over Fitjahålet langs Svartevatn og videre mot Litle Aurådal, på veien passerer vi stiskillet til Nilsebu. Total gangtid ca 10t. og 15,5km.

Torsdag: Denne etappen går i nokså lettgått terreng over Auråhorten mot Storsteinen, vi bruker god tid, vi fisker underveis på turen hvor det er mulighet. Vi beregner god tid på etappene. Her kan vi oppleve mye natur på kort tid. Det er lurt å ha med kikkert. Total gangtid ca 10 timer og 14km. 

Fredag: På dag tre så fortsetter turen over på østsiden av Svartevatn, vi starter nordover forbi et frodig område langs Djupatjørn, før vi vender østover opp mot Ulvtuvtjønn, gjennom et område med mange fine vann. På denne etappen kan man risikere litt vading av elver, så gode vadesko er anbefalt, siste vadepunkt før Kringlevatn er elven fra Sandvasskilen. Etter vadepunktet så er det lettgått terreng langs fine fiskevann mot Kriglevatn. Total gangtid ca 10 timer og 13km

Lørdag: Dag fire starter i lett kupert terreng mot nordenden av Hyttevatn og stiskillet til Bossbu, vi passerer et skar sørover ved Såvatn, her er mange fine fiskevann, og god mulighet for å oppleve villrein, ørn og ryper. Etter Såvatn går stien i lett stigende terreng mot Hudådalen opp i lettgått høyfjellsterreng før vi går ned mot Heibergtunet Storevatn. I Storevatn er det godt fiske og fisk av god størrelse. Total gangtid ca 10 timer og 12km

Søndag: Siste dag, vi starter langs Storevatn og følger merket sti mot Grønaplass, vi passerer mange fine fiskevann. Dagens etappe går gjennom områder med fjellbjørkeskog ved Grønaplass og Gofardalen mot Gofartjødn, hvor vi til slutt ender opp hvor vi parkerte bilene. Total gangtid ca. 8t + 2,5t kjøring tilbake til Stavanger, lengde 10km.

Turledere:
Rune Evjeberg (482 66 002), Einar Jordebrekk og Ketil Waagbø

Planleggingsmøte:
Tirsdag 6. august klokken 18.00 i Klostersalen, 2. etasje i STFs lokaler i Kannik

Transportmiddel:
Vi samkjører i private biler og vippser sjåfør. Kostnad for privatkjøring er kr 3,5/km pluss bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. Hvem sine biler vi bruker blir avtalt på planleggingsmøte. 

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting og felles middag. 

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Pakk i stor sekk og ta med vanlig turutstyr, hodelykt (med nye batterier), termos, tørrmat/snacks for frokost og lunsj (matpakke) onsdag til søndag, sengetøy (eller lakenpose/tynn sovepose) og godt fottøy (fjellstøvler, ikke joggesko). Se ellers DNTs pakkeliste for sommerturer i fjellet. Utsyr kan lånes for en rimelig penge på www.frilager.no  

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Badetøy og håndkle. Det det dere ellers måtte ønske å drikke under turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Generell informasjon.

Alle hyttene på ruten er selvbetjente og har matlager, her vil det være mulighet for å kjøpe det som er tilgjengelig.
Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med kontaktperson i administrasjonen, torkel.reinertsen@dnt.no


Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

Bli medlem i DNT!


UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Turkatalog2024

Icon Oppmøtested